Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε υφιστάμενα κτίρια



Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας μέσω:

Αντικατάσταση κουφωμάτων - υαλοπινάκων
Σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του γραφείου μας σας προτείνουμε τις βέλτιστες οικονομικές λύσεις στην επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων της περίπτωσης σας.

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης
Αναβαθμίζουμε το σύστημα θέρμανσης αυξάνοντας την απόδοση του, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση πετρελαίου.
Προτείνουμε λύσεις αντικατάστασης του συμβατικού λέβητα πετρελαίου με νέας τεχνολογίας συστήματα που χρησιμοποιούν             άλλες ηπιότερες μορφές ενέργειας.

                                                        Εξωτερική θερμομόνωση

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης περιορίζει στο ελάχιστο  την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του κτιρίου εξοικονομώντας ενέργεια μέχρι και 60% σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης.  Εξαλείφει τις θερμογέφυρες ,εμποδίζει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων υδρατμών με αποτέλεσμα την αποφυγή εμφάνισης υγρασίας ή μούχλας.
Σε συνεργασία με έμπειρα συνεργεία αναλαμβάνουμε την πλήρη εφαρμογή και τοποθέτηση του συστήματος

 Ενεργειακές μελέτες για νέα κτίρια
Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ενεργειακή μελέτη  (Κ.Εν.Α.Κ )
 σύμφωνα με το νέο κανονισμό ενεργειακής απόδοσης για την έκδοση νέας  οικοδομικής άδειας





Βιοκλιματικός Σχεδιασμός και εξοικονόμηση ενέργειας

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων ή βιοκλιματική αρχιτεκτονική βασίζεται στην κατανόηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων που επηρεάζουν την ενεργειακή συμπεριφορά και έχει σαν στόχο να προσφέρει ένα θερμικά άνετο και υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον, μειώνοντας στο ελάχιστο την επίδραση τους στο περιβάλλον, προστατεύοντας την υγεία του ανθρώπου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σε ένα ορθά σχεδιασμένο σύνολο
Η τρόποι επίτευξης αυτών των στόχων είναι τρείς :

Α. Ο κατάλληλος σχεδιασμός του κτιρίου σύμφωνα με το τοπικό κλίμα και την ηλιακή γεωμετρία
Β. Ο οικολογικός τρόπος δόμησης με προσεχτική επιλογή υλικών φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, που δεν εκπέμπουν επικίνδυνες ακτινοβολίες η ρύπους .
Γ. Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, συμβατικής, μη ανακυκλώσιμης μορφής ενέργειας  (πετρελαίου, ηλεκτρικού) , αξιοποιώντας  τις περιβαλλοντικές πηγές ενέργειας (ήλιος, νερό, αέρα, έδαφος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου